Skip to main content

Wie als installateur of monteur regelmatig badkamers renoveert of verbouwt, kan de uitdaging van het selecteren van de juiste vloerput tegenkomen. Een badkamer is nu eenmaal onlosmakelijk verbonden met een waterafvoer. Het is daarom belangrijk om voor de beste vloerput voor een nieuwe badkamer te kiezen. De keuze van een vloerput is cruciaal voor zowel de functionaliteit als de duurzaamheid van de badkamer. In dit artikel belichten we waarom de Aquaberg 2030 serie de beste keuze is voor professionele installaties in badkamers en vergelijken we vloerputten met afvoergoten.

Stipt op nummer één staan de vloerputten uit de 2030 serie van Aquaberg. De vloerputten uit deze serie bieden veel gebruiks- en installatiegemak. Door specifieke kenmerken toe te voegen aan het ontwerp, functioneren de vloerputten optimaal. Het installatiegemak is niet te overtreffen door andere vloerputten.

2030 serie vloerput - 2038

De Aquaberg 2030 serie: dé beste vloerput voor de badkamer

Doe-het-zelf-klussers, Installatie- en onderhoudsafdelingen zijn vaak lang bezig met het grondig installeren van vloerputten in badkamers. Perfect afdichten is hierbij belangrijk, omdat er anders lekkages kunnen ontstaan. De 2030 serie van Aquaberg biedt hierin uitkomst. Deze serie maakt het namelijk mogelijk om vloerputten snel en waterdicht af te dichten. En dat is uniek voor de perfecte vloerput voor in een badkamer.

Het perfect afdichten en eenvoudig installeren van de vloerputten is mogelijk dankzij het innovatieve voegframe. Dit voegframe biedt namelijk de perfecte voegbreedte en tegelhoogte. Deze vloerput is daarnaast kant-en-klaar bezand onder ideale omstandigheden.

De vloerputten uit de 2030 serie hebben een meerwaarde voor iedere badkamer en bieden veel extra meerwaarde:

  • De vloerputten uit de 2030 serie zijn voorzien van een membraamflens.
  • De vloerputten uit de 2030 serie zijn kant-en-klaar bezand.
  • De vloerputten uit de 2030 serie zijn voorzien van een voegframe voor optimale voegbreedte en perfecte tegelhoogte.

Door al deze eigenschappen zijn de vloerputten uit de 2030 serie zeer makkelijk te installeren. Daarnaast is er minder kans op lekkages. De vloerputten uit deze serie zijn voorzien van een stankafsluiter met handgreep. Hierdoor zijn de vloerputten extra makkelijk te reinigen. Niet voor niets is de 2030 serie genomineerd voor een VSK-award. De jury gaf lovend commentaar over de 2030 serie: “Een simpele oplossing voor een groot probleem.”

Kiezen voor een afvoergoot of vloerput in een nieuwe badkamer

Naast een vloerput is het ook mogelijk om voor een afvoergoot in een badkamer te kiezen. Bij afvoergoten, ook wel douchegoten genoemd, wordt het water over een lange lengte afgevoerd. Bij een vloerput wordt het water via één punt afgevoerd.

Waarom u zou kiezen voor een vloerput? Een vloerput heeft een zelfreinigend effect. Ook wordt het water door een vloerput geconcentreerder afgevoerd, waardoor er meer water doorheen kan stromen. Water wordt hierdoor sneller afgevoerd via een vloerput dan via een afvoergoot. Dit draagt bij aan het zelfreinigende effect van de vloerput.

Bij het kiezen tussen een afvoergoot en een vloerput, is het belangrijk om de installatietijd en het onderhoud te overwegen. De Aquaberg 2030 vloerputten zijn eenvoudig te installeren en te onderhouden, in tegenstelling tot afvoergoten die vaak meer tijd vergen voor zowel installatie als schoonmaak.

Meer informatie over de Aquaberg 2030 serie?

Wilt u meer informatie over de Aquaberg 2030 serie? In onze digitale brochure omschrijven wij wat deze unieke vloerputten voor uw badkamer kunnen betekenen. Ontdek de kracht van de Aquaberg 2030 serie, door de brochure te downloaden. Liever rechtstreeks contact opnemen met Aquaberg? Schroom niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag verder!

Bekijk ons assortiment vloerputten