Duurzaam ondernemen

Een duurzame manier van ondernemen heeft zich in de loop der jaren diep in ons bedrijf geworteld. Natuurlijk maken wij graag kwalitatief hoogstaande producten, maar deze zijn stuk voor stuk wél duurzaam tot stand gekomen én in z’n geheel recyclebaar. Als gevolg van de hoge kwaliteit, kunnen onze producten ook nog eens een lange tijd mee zonder snel vervangen te hoeven worden. Wat betreft het milieu helpen alle beetjes. Zo proberen ook wij ons steentje bij te dragen aan een minimale belasting van het milieu.

Leveranciers uit Nederland

De materialen die wij gebruiken voor onze vloerputten en goten zijn voornamelijk gemaakt van roestvaststaal of hoogwaardig Acrylonitril-butadieen-styreen (ABS) kunststof. Samenwerken met Nederlandse leveranciers is altijd een bewuste keuze geweest. Ten eerste communiceert het veel sneller en effectiever. Maar daarnaast scheelt het nogal qua CO2-uitstoot bij het transport of er in de regio of in het buitenland wordt geproduceerd. Bovendien is het wat ons betreft ook altijd goed om de lokale economie te steunen en op een gezonde manier zaken te doen met elkaar. Zo ontstaat er een duurzame relatie waaruit 100% kwaliteit voortkomt.

Kwaliteit én volledig recyclebaar

Al het materiaal dat voor onze vloerputten en goten gebruikt wordt is 100% recyclebaar. Of het nu gaat om diepgetrokken roestvaststaal uit één stuk voor onze vloerputten, het hoogwaardige kunststof waar wij onze vloerputten van maken of het verpakkingsmateriaal… Alles is volledig recyclebaar. Dat wil overigens niet zeggen dat wij hiermee inleveren op kwaliteit. Integendeel, het ABS kunststof dat wij gebruiken kan zelfs water tot 100 graden afvoeren. Aquaberg gebruikt alleen eersteklas grondstoffen.

Voldoen aan belangrijke normen

Gebruik van hoogwaardige materialen gaat bij Aquaberg gepaard met het voldoen aan internationaal geldende normen. Hieronder treft u een opsomming:

ABS kunststof: ✓ Magnum 3416SC
PPC kunststof: ✓ NEN-EN-ISO 19069-1:2015
PC kunststof: ✓ NEN-EN-ISO 7391-1:2006
TPE rubber: ✓ 4KFLEX®
RVS AISI 304 en 316: ✓ NEN-EN 10088-2:2005
Toegepaste rubbers: ✓ EN 681-1

Aquaberg produceert door de inzet van de juiste leveranciers en materialen kwalitatief hoogstaande producten die garant staan voor een bovengemiddeld lange levensduur én op een duurzaam verantwoorde wijze tot stand zijn gekomen.

Vragen of opmerkingen?

Bekijk hieronder de mogelijkheden

Bel ons
Mail ons
Kenniscentrum