Over Aquaberg

Aquaberg is een bedrijf dat trots zijn 100% familiale karakter draagt, opgericht door Evert en Ria van den Berg. Hun zoon, Evert Willem, draagt nu ook actief bij aan het bedrijf. Samen vormen zij met toegewijde medewerkers zoals Jannie, Bianca en Rianne een hecht team. Henri verzorgt de administratie op kantoor, terwijl Jan regelmatig assisteert in ons magazijn. Elke dag streven we met plezier naar een hoogwaardige kwaliteit en uitmuntende service voor al onze klanten. Dit is het fundament van het succes van ons bedrijf, Aquaberg.

Tenminste… Als “marktleider zijn op het gebied van vloerputten” gezien mag worden als een succes natuurlijk. Natuurlijk ben ik daar als oprichter en eigenaar van Aquaberg, samen met mijn gezin, maar wat trots op! Graag vertel ik u hoe wij na jarenlang ondernemen, ontwikkelen en pionieren tot dit succes gekomen zijn. En natuurlijk wat, tot op de dag van vandaag, onze drijfveren zijn om zo succesvol te blijven én nog steeds met zoveel plezier te mogen werken.

Bedankt voor uw aandacht en misschien tot ziens!

Evert van den Berg

Het ontstaan van de passie

De buitengewone interesse voor het ontwikkelen van goede afvoerputten ontwikkelde Evert al op jonge leeftijd. Hij was 16 jaar toen hij voor het eerst in aanraking kwam met afvoerputten. Evert zat toen al vol ideeën voor de ontwikkeling van nieuwe producten. En omdat de vraag vanuit de bouwsector toenam naar kwalitatief hoogwaardige vloerputten richtte Evert hiervoor een eigen bedrijf op. Kwaliteit in combinatie met een steengoede service hebben daarbij altijd voorop gestaan. “Net even dat stapje extra doen en altijd proberen mee te denken.” En niet zonder succes, want het bedrijf groeide en al snel nam ook zijn vrouw Ria intrek in het bedrijf. Ook zijn zoon Evert Willem sprong op een gegeven moment zo vaak bij, dat ook hij besloot zijn baan op te zeggen en fulltime in het bedrijf te komen.

Visie en plezier als basis voor het succes

Een belangrijk onderdeel van het succes heeft het bedrijf waarschijnlijk te danken aan het feit dat de vloerputten simpelweg altijd doen waarvoor ze gemaakt zijn: veel water afvoeren zonder lekkages. Kwaliteit staat dus voorop. Kwaliteit die voor een belangrijk deel voortkomt uit visie, ‘kijk’ op het product en plezier in het vak. Een veelzeggend voorbeeld hiervan is dat “alles wat kan bewegen in een vloerput kan ook vast komen te zitten”, aldus Evert. “Met al het vuil wat men wegspoelt is het daarom zaak om een vloerput uit zo min mogelijk onderdelen te laten bestaan”.

Vanuit deze simpele maar logische redenering is bijvoorbeeld een vloerput ontstaan die gemaakt is uit één stuk diepgetrokken roestvrijstaal. Het enige verbindingsstuk wat er is, is bovendien niet gelast, maar speciaal gesoldeerd. En dan niet met gewoon soldeer, maar zelfs specifiek met zilver. “Bewust, om de verbinding zo sterk mogelijk te houden”. Het is één van de voorbeelden van het innovatieve en kwalitatieve karakter van Aquaberg en hun oog voor detail. Zelfs op het gebied van ogenschijnlijk “gewone” vloerputten. Het is bovendien het resultaat van ruim 50 jaar ervaring, denkwerk en plezier in het vak. Passie voor het vak? Zeker weten! Want nog steeds is Evert zo nu en dan bezig met het onderzoeken en verbeteren van vloerputten in zijn eigen schuur… Net zoals vroeger en toen hij net begon.

Service en het zetten van die extra stap

Naast kwaliteit vinden wij service een enorm belangrijk aspect van ons bedrijf. Zo zal een telefoontje altijd direct contact opleveren met een expert (uit het gezin) die exact weet wát er speelt bij die specifieke klant. Meer over de uitzonderlijke hoge service van Aquaberg leest u op de servicepagina.

Lokale samenwerkingen en duurzaam verantwoord ondernemen

Het laatste belangrijke onderdeel waarop de bedrijfsvoering van Aquaberg leunt is het doen van zaken met lokale ondernemers. “Hierdoor blijven de lijntjes kort en kunnen we sneller schakelen”. Maar bovendien is het ook nog eens een maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen. “Ons roestvrijstaal en kunststof komt gewoon uit Nederland en laten wij hier vervaardigen. Dat scheelt veel CO2-uitstoot én op en neer reizen of bellen. Bovendien is het goed voor de lokale economie.”. Zoals gezegd levert dat ook milieuvoordelen op. Ook dat is iets wat het familiebedrijf Aquaberg iedere dag bezighoudt. “Daarom zijn al onze producten duurzaam geproduceerd en 100% recyclebaar. Van de kunststof onderdelen tot het roestvrijstaal”. Uitgebreid lezen over onze kijk op duurzaam ondernemen?

Genoeg over ons!

Wie bent u? En kunnen wij u misschien van dienst zijn? Neem gerust contact op voor vragen, een advies of een samenwerking.

Neem contact op