Skip to main content

Een vloerput is vooral een praktisch en noodzakelijk product. Zolang een vloerput naar behoren werkt, hoeft niemand ernaar om te kijken. Bij Aquaberg denken wij daar anders over. Bij ons staan innovaties op het gebied van comfort, gebruiksgemak en design hoog op de agenda. Door te luisteren naar onze klanten blijven wij onze vloerputten verder ontwikkelen. Voor eindgebruikers en installateurs betekent dit optimaal gebruiks- en installatiegemak.

Al vijftig jaar is Aquaberg dé specialist op het gebied van waterafvoer. Door slimme innovatieve toepassingen en oplossingen te verwerken in onze vloerputten en afvoergoten, weten wij gebruiksgemak en comfort tot een hoger niveau te tillen. Al onze vloerputten zijn eenvoudig te plaatsen, gaan zeer lang mee en bieden ook nog eens veel comfort in onderhoud en gebruiksgemak. Mede daardoor zijn de vloerputten van Aquaberg al jaren in vele badkamers, keukens en op andere plekken, waar een optimale waterafvoer van belang is, terug te vinden.

Ontwikkeling in comfort en gebruiksgemak van Aquaberg vloerputten

Een vloerput is na plaatsing voor een groot gedeelte niet zichtbaar. De werkzame onderdelen worden geplaatst onder de tegelvloer van een badkamer, keuken of andere ruimte waar waterafvoer noodzakelijk is. Dat betekent niet dat er niks gebeurt onder het vloeroppervlak. Sterker nog: jarenlange innovaties en slimme technieken laten onze vloerputten optimaal functioneren.

Comfort is voor een gebruiker van een product belangrijk. Dat is zeker ook het geval bij een vloerput. Niemand wil zich zorgen maken of douchewater wel op de juiste manier wordt afgevoerd. Daarom vinden wij het belangrijk dat onze vloerputten functioneren waarvoor ze zijn ontwikkeld. De grote afvoercapaciteit is uiteraard zeer belangrijk. Toch denken we tijdens het ontwerp- en ontwikkelingsproces van onze vloerputten aan meer belangrijke aspecten. Waterafvoer is namelijk onlosmakelijk verbonden met vuil. Zeepresten, vet, haren en andere vuilresten komen in de afvoer terecht. De vloerput schoonhouden is dan ook geen overbodige luxe.

Hygiënisch en uiterst praktisch

Tijdens gesprekken met huurders, woningeigenaren en woningstichtingen kwamen wij erachter dat de verwijderbare stankafsluiter niet altijd even gemakkelijk los te krijgen is. Door zeep, water en andere vuilresten wordt de stankafsluiter glad. Dat ongemak wisten wij tegen te gaan door een praktische handgreep op de stankafsluiter te bevestigen.

Door de handgreep te gebruiken, is het een stuk eenvoudiger en hygiënischer om de stankafsluiter te verwijderen. Vervolgens is de stankafsluiter makkelijk schoon te maken. Naast een praktisch handvat, voorzagen we stankafsluiters aan de binnenkant van ribben. De ribben remmen het water af en de stroming van het afvalwater wordt optimaal begeleid richting de afvoer. Doordat het water geen kans heeft om te kolken, stroomt het sneller weg.

Veilig en comfortabel

Alle roosters van onze vloerputten zijn gemaakt van roestvaststaal. Hygiënisch, praktisch en duurzaam. Ook op het gebied van de roosters luisteren we naar de wensen van onze klanten. Zo spraken we ooit een gereedschapsmaker. Zijn jonge zoontje had zijn vinger in het rooster gestopt en sneed zich aan de scherpe randjes. Inmiddels zijn alle RVS-roosters vervangen voor kindvriendelijke roosters, zonder scherpe randen.

Ontwikkeling in ontwerp

Om een vloerput zo functioneel en comfortabel mogelijk te laten functioneren, blijven wij ontwikkelen en innoveren. Om die ontwikkeling voor elkaar te krijgen, voeren we ook regelmatig innovatieve aanpassingen door in het ontwerp. Daarbij houden we rekening met de maatvoering: al onze onderdelen zijn onderling uitwisselbaar.

Een belangrijke ontwikkeling in het ontwerp van onze vloerputten is de mogelijkheid om de vloerputten horizontaal en verticaal te verstellen. Ook zijn onze vloerputten kantelbaar en draaibaar. Onze vloerput sluit door dit slimme ontwerp ontzettend goed aan op tegels met verschillende hoogtes en diktes. Voor een installateur of tegelzetter betekent dit minder snijwerk in tegels. Dat maakt deze oplossing niet alleen praktisch, maar zorgt ook voor een visueel mooiere oplossing die ook nog eens sneller gerealiseerd wordt.

Een goede en duurzame afdichting tussen afvoerput en tegelvloer

Onze RVS-opzetstukken zijn op een bepaalde manier gevormd, waardoor er een zeer goede afdichting tussen de afvoerput en tegelvloer ontstaat. De brede rand van RVS is excentrisch en voorzien van een aardingsoog. Alle RVS-opzetstukken zijn diepgetrokken. Dit betekent dat er geen laswerk aan te pas komt. Dat maakt onze RVS-opzetstukken zeer sterk en duurzaam.

Daarnaast zijn zowel alle opzetstukken van RVS en kunststof uitwisselbaar. Vanuit een praktisch en duurzaam oogpunt is ieder onderdeel van een Aquaberg vloerput uitwisselbaar. Wij zijn van mening dat een onderdeel vervangen of renoveren duurzamer en handiger is dan een volledig nieuwe vloerput aanschaffen. Op die manier dragen wij bij aan duurzaamheid. Alle onderdelen zijn makkelijk los te halen en te vervangen.

Vloerputten met voegframe

Voor een installateur is het een doorn in het oog: een niet goed afgedichte of geïnstalleerde vloerput. Op termijn leidt dit tot lekkages en andere ongemakken. Een vloerput perfect afdichten kost tijd. Tot Aquaberg een unieke vloerput ontwikkelde: de Aquaberg 2030 serie met voegframe.
Het installatiegemak van de Aquaberg 2030 serie is baanbrekend. Niet voor niets is de 2030 serie genomineerd voor een VSK award. Installeren van een waterdichte vloerput is met dank aan het voegframe kinderspel. De jury van de VSK awards was lovend en sprak over ‘een simpele oplossing voor een groot probleem’. De vloerputten met voegframe zijn zeer geschikt om een duurzame badkamerrenovatie sneller en praktischer uit te voeren.

Luisteren naar de markt voor verdere ontwikkeling

Suggesties en opmerkingen over onze producten nemen wij serieus. Regelmatig zitten we om de tafel met installateurs, woningcorporaties, technische diensten en architecten. Bij Aquaberg luisteren we naar verhalen uit de praktijk. Praktijkervaringen over installatiegemak en comfort zijn hierin belangrijk. Wij ontwikkelen waar de behoefte in de markt ligt. De 2030 serie is hier een mooi voorbeeld van. Samen met een bouwbedrijf en afdichtingsspecialist ontstond het idee en uiteindelijk het ontwerp voor een vloerput met voegframe. Compleet met optimale voegbreedte. Na plaatsing is het voegrame eenvoudig te verwijderen en ook nog eens te recyclen.

Uiteraard doen wij er alles aan om het werk van een installateur eenvoudiger, comfortabeler en sneller te laten verlopen. Dat is niet alleen praktisch, maar scheelt ook veel geld. Zo is bezanden door een installateur niet meer nodig, dat verzorgen wij. Onze vloerputten zijn kant en klaar voorzien van een zandhuid, zodat ze beter hechten in beton. Een flens met membraan draagt bij aan een perfecte afdichting. Natuurlijk is ook de Aquaberg 2030 serie horizontaal en verticaal verstelbaar.

Een wisselwerking tussen theorie en praktijk

Door jarenlange ervaring weten wij waar kansen en behoeftes liggen. De wisselwerking tussen theorie en praktijk is hierin belangrijk. De wereld verandert en wij ontwikkelen graag mee. Duurzaamheid is hierin voor ons een belangrijk onderdeel. We denken na over het recyclen van verpakkingsmaterialen en onderdelen van vloerputten van kunststof die toe zijn aan vervanging. De slimme innovaties die wij toepassen, laten wij aansluiten op alle onderdelen. Dat betekent dat elk onderdeel van een Aquaberg vloerput uitwisselbaar is en blijft.

Installateurs, architecten en eindgebruikers zijn zeer te spreken over de kwaliteit van onze producten. Onze levertijd is snel, omdat we voldoende producten op voorraad hebben. Kiezen voor een Aquaberg vloerput betekent jarenlang geen omkijken naar een perfecte waterafvoer.