Skip to main content

Voorkom hakken, slijpen en geluidsoverlast tijdens het renoveren van een badkamer. Een nieuwe tegelvloer leggen in de badkamer is makkelijker dan ooit dankzij de renovatieputten van Aquaberg. Lees in dit artikel wat een renovatieput is en bekijk hoe eenvoudig de plaatsing gaat.

Wat is een renovatieput? 

Renovatiewerkzaamheden verlopen vaak hand in hand met geluidsoverlast. Vooral in appartementencomplexen zorgt hak en breekwerk voor de nodige overlast. Een renovatieput rekent af met deze vorm van geluidshinder, doordat breekwerk niet meer nodig is.

Wanneer de riolering en de bestaande doucheput in de oude badkamer nog in goede staat zijn, is het meestal mogelijk om over de oude vloer heen te tegelen. Het is in dit geval wel van belang dat de originele douchevloer ook vlak en waterdicht is. Na het tegel over tegel toepassen van de nieuwe vloer, ontstaat een hoogteverschil. De originele put komt lager te zitten dan de vloer. Een renovatieput van Aquaberg lost dit hoogteverschil op een praktische manier op.

Kosten besparen met een renovatieput

Een installateur die de renovatiewerkzaamheden uitvoert, krijgt in het geval van tegel over tegel werkzaamheden te maken met hoogteverschil. Door hak en-breekwerk is de kans groot dat er lekkages ontstaan. Ook kosten breekwerkzaamheden veel tijd en arbeid is nou eenmaal kostbaar.

Voor elke renovatieklus een renovatieput 

Een tegelzetter plaatst een renovatieput eenvoudig over de bestaande vloerput. Renovatieputten zijn bij Aquaberg verkrijgbaar in zowel kunststof als RVS uitvoering. Er zijn vier formaten en zeven inbouwdieptes beschikbaar. Aquaberg heeft voor iedere renovatieklus een passende renovatieput.

Hoe plaats ik een renovatieput?

Bekijk onze instructievideo, waarin wij laten zien hoe een renovatieput wordt geplaatst, of volg onderstaande stappen:

 • Stap 1: Haal het kunststof of RVS frame uit de verpakking.
 • Stap 2: Breng siliconenkit of MS polymeerkit aan op de onderzijde van het frame.
 • Stap 3: Plaats het frame in de tegellijm.
 • Stap 4: Haal vervolgens het rooster uit de verpakking. Bij renovatieputten met een stankafsluiter is het noodzakelijk om de juiste hoogte van de stankafsluiter te bepalen. Zaag de stankafsluiter vervolgens op de juiste hoogte af.
 • Stap 5: Plaats na het tegelen het rooster in de renovatieput. Verwijder als laatste de beschermfolie van het kunststof of RVS rooster. 

Renovatieputten met en zonder stankafsluiter

De renovatieputten zijn leverbaar met en zonder stankafsluiter. Het voordeel van een renovatieput met stankafsluiter; het bestaande rooster is in dit geval niet meer nodig. Het water loopt beter weg, omdat het maar door één rooster hoeft in plaats van twee. 

De voordelen van een renovatieput op een rijtje:

 • Geen hak- en breekwerk meer nodig;
 • Verkrijgbaar met en zonder stankafsluiter;
 • Verkrijgbaar in verschillende formaten en inbouwdieptes;
 • Kostenbesparing bij badkamerrenovatie;
 • Eenvoudig te installeren;
 • Voor ieder badkamerrenovatieproject een renovatieput-oplossing. 

Meer weten of direct bestellen? Bekijk ons ruime assortiment aan vloerputten. Liever persoonlijk advies? Neem contact met ons op, we helpen graag.

Bekijk renovatieputten