Skip to main content

Geen één badkamer kan zonder een goede afvoer. Een afvoer zorgt namelijk dat water gemakkelijk kan wegstromen en dat diverse vochtproblemen worden voorkomen. Omdat echt iedere badkamer een afvoersysteem nodig heeft, zijn er vele uitvoeringen, maten en designs. Voor ieder badkamer is er een geschikte afvoerput

Functie van een afvoerput in de badkamer

We noemden het hierboven al; een afvoersysteem is onmisbaar in de badkamer. Het zorgt er voor dat al het douche water in de badkamer wordt afgevoerd. Deze afvoer kan een afvoerput voor de badkamer zijn of een douchegoot.

Vanuit de afvoer in de badkamer wordt het water weggevoerd naar het ondergrondse afvoersysteem. De correcte installatie van de afvoerput in de badkamer is hierbij van groot belang. Tenslotte willen we niet dat het water tussen de vloer en het plafond beland of dat er een lekkage ontstaat.

Een afvoerput in de badkamer maakt onderdeel uit van het totale plaatje van de badkamer. Dat is waarom het design van een afvoerput bij Aquaberg hoog op het prioriteitenlijstje staat. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar deze Aquaberg vloerput 2030 serie. Al onze afvoerputten voor de badkamer zijn voorzien van een RVS designrooster. 

Wanneer kiest u voor een afvoerput voor de badkamer?

Zoals we hierboven al hebben benoemd, kan een badkamer afvoer kan bestaan uit een afvoerput of uit een afvoergoot. Dit worden ook wel doucheputten of douchegoten genoemd. 

Beide varianten hebben eigen kenmerken en voordelen. Een afvoerput voor de badkamer kenmerkt zich door het volgende:

  • Een afvoerput is, zeker in vergelijking met de afvoergoot, compact. Gemiddeld heeft een afvoerput een breedte tussen de 10 en 20 centimeter. Dit maakt dat een afvoerput heel geschikt is voor een kleinere douche of badkamer.
  • In vergelijking met een afvoergoot zijn afvoerputten een voordeligere optie.
  • Iedere badkamer heeft een eigen vorm, een eigen stijl en een eigen indeling. Daar houden we graag rekening mee! Aquaberg afvoerputten voor de badkamer zijn verkrijgbaar in veel verschillende stijlen en designs.

Er kan eigenlijk niet fout gekozen worden als het gaat om een afvoerputje of een douchegoot. Wat u kiest is volledig afhankelijk van uw wensen en uw badkamer. Zo kan het zijn dat een afvoerput beter past bij de tegelstructuur van de douchevloer, het kan ook zijn dat een goot beter past bij uw inloopdouche. 

Verschillende soorten douche afvoerputten

Er zijn veel verschillende soorten douche afvoerputten verkrijgbaar. Dat is ook niet zo vreemd, want iedere douche of badkamer kan vragen om een ander design of om een andere maatvoering.

Bij Aquaberg kunt u de volgende belangrijke aanduidingen en maten tegenkomen:

  • De afmetingen → dit zijn de afmetingen van de afvoerput zelf.
  • De  aansluiting → hierbij wordt de locatie weergegeven van de aansluiting, dit kan een zijaansluiting zijn, maar ook een onderaansluiting.
  • De diameter van de aansluiting.
  • De inbouwdiepte.
  • De maximale capaciteit, dit wordt weergegeven in het aantal liters wat de afvoer per seconde kan verwerken.

Afvoerput badkamer van Aquaberg

Aquaberg heeft een groot assortiment afvoerputten voor de badkamer beschikbaar in diverse uitvoeringen en voor verschillende toepassingen. We voorzien in kwalitatief hoogstaande afvoerputten. 

De afvoerputten voor de badkamer zijn van uitermate hoge kwaliteit en bevatten innovatieve vernuftigheden. Laat u verrassen door ons uitgebreide assortiment.

Over Aquaberg

Aquaberg innoveert continue. De Aquaberg vloerput 2030 serie is daar een voorbeeld van. Deze serie is gemaakt van hoogwaardige grondstoffen en voorzien van baanbrekende innovatieve snufjes die de installatie nog gemakkelijker maken. Aquaberg staat voor 100% voor kwaliteit. Daarom zijn alle producten die we leveren voorzien van heldere gebruikershandleidingen. Zo kan iedere afvoerput optimaal geplaatst en gebruikt worden. 

Wilt u graag meer weten over de producten van Aquaberg? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!