Skip to main content

In de ‘put’ zitten is voor de meesten onder ons geen positief gegeven. Voor Aquaberg is dat allerminst het geval. Al geruime tijd ontwikkelt en produceert het familiebedrijf met veel passie vloerputten. Waterafvoer kent voor Aquaberg absoluut geen geheimen. Lees in dit verhaal hoe Aquaberg uitgroeide tot de absolute specialist in waterafvoer.

“Marktleider in waterafvoer word je niet zomaar”, zegt Evert van den Berg, oprichter en eigenaar van Aquaberg. “Daar komt een hoop bij kijken.” Gelukkig hoeft Evert het niet alleen te doen. Aquaberg is een echt familiebedrijf. Zoon Evert Willem is net zo gepassioneerd over het verder ontwikkelen van perfecte en vooral ook duurzame waterafvoer oplossingen. En ook Ria, de vrouw van Evert is nauw betrokken bij het bedrijf. 

Blijven ontwikkelen en duurzaam ondernemen

“Voor ons is het vanzelfsprekend om onze producten verder te ontwikkelen. We willen waterafvoer beter en duurzamer maken. Daar komt veel bij kijken. Van praktische ontwerpen, tot het ontwikkelen van nieuwe producten die bestaan uit zo duurzaam mogelijke materialen. Wij vinden het belangrijk dat onze vloerputten jarenlang blijven functioneren. Zonder dat de gebruiker daar naar om hoeft te kijken. Het vergt aandacht, tijd en energie om nieuwe producten op de markt te brengen. De basis van onze vloerputten is zeer goed. Dat maakt onze producten kwalitatief sterk en duurzaam. Toch vinden wij dat er altijd ruimte is voor verbetering.”

Die verbetering voert Aquaberg door in slimme onderdelen en innovatieve ontwerpen van afvoerputten. “We passen elk onderdeel dat wij verbeteren aan op onze diverse productlijnen. Dat betekent dat elk nieuw onderdeel naadloos aansluit op een oude vloerput. Naar onze mening is een onderdeel vervangen duurzamer en vooral makkelijker, dan een volledig nieuwe vloerput te monteren.”

Passie om te blijven ontwikkelen

Het is een gek idee dat er wensen bestaan voor het gebruik en het aanleggen van vloerputten. Een vloerput is immers gewoon een vloerput, niet waar? Toch ziet Aquaberg dat anders. “Door te luisteren naar installateurs, architecten, woningcorporaties en architecten, kwamen wij erachter dat er wel degelijk slimme oplossingen zijn om een vloerput nog beter te maken.” En dat loont: één van de vloerputten van Aquaberg werd genomineerd voor een VSK Award. Het installatiegemak van de Aquaberg 2030 serie is baanbrekend. De jury van de VSK awards was lovend over het ontwerp en sprak over ‘een simpele oplossing voor een groot probleem’. 

“Natuurlijk zijn we daar trots op. Wij vinden het fijn om te zien en te horen dat onze innovatieve oplossingen voor een praktische en kwalitatief goede waterafvoer in de smaak vallen. Onze passie om verder te ontwikkelen, komt mede voort uit de gesprekken die wij voeren. Natuurlijk is het voor ons als een kers op de taart, wanneer deze ontwikkelingen lovend worden ontvangen door eindgebruikers en installateurs.”

Waterafvoer voor veel verschillende sectoren

“De basis voor een goede vloerput is en blijft belangrijk. Toch kijken wij veel verder dan deze basis. In de ontwikkeling van onze producten denken we na over de kleinste details. Zo ontwikkelen we niet alleen producten voor de woningbouw, maar ook voor de industrie, utiliteitssector en horeca. We denken daarbij goed na over onder andere het ontwerp, maar zeker ook over het materiaalgebruik. In de horeca is een andere waterafvoer nodig dan in de industrie. En in de woningbouw is een andere vloerput nodig dan in een voetbalkantine of sauna.” 

Jarenlange ervaring in waterafvoer

Aan ervaring is bij Aquaberg alles behalve gebrek. Al op 16-jarige leeftijd ontstond bij Evert een passie voor ‘putjes’. “Toen al dacht ik na over de verdere ontwikkeling van slimme en praktische producten voor een gestroomlijnde waterafvoer. De vraag naar goede waterafvoer nam in die tijd vooral in de bouwsector toe. Evert bleef nadenken, maar begon ook een eigen bedrijf. Aquaberg is sindsdien een feit. 

“Voor ons draait het niet alleen om de ontwikkeling van onze producten. De service die wij verlenen aan onze klanten vinden wij minstens zo belangrijk. We denken graag mee in oplossingen en doen graag een stapje extra. Voor veel leveranciers zijn we een betrouwbare partner. We leveren snel, omdat onze voorraad groot is. Onze innovatieve oplossingen worden gewaardeerd. Onze kwalitatief goede producten en goede en snelle service hebben ons bedrijf de laatste jaren sterk doen groeien. Daar zijn we ontzettend trots op. Of we ooit stoppen met doorontwikkelen? Zeker niet! Dat maakt onze passie voor de afvoerput alleen maar groter.” 

Een zeer ruim aanbod aan vloerputten en afvoergoten

Niet alleen de passie die heerst binnen Aquaberg maakt het bedrijf tot de marktleider binnen de waterafvoer. Het zeer ruime aanbod aan producten heeft hier ook alles mee te maken. Het magazijn is zeer ruim opgezet en de voorraad is groot. “Door onze grote voorraad kunnen we direct leveren. Ook wanneer er grote aantallen nodig zijn.”

Benieuwd naar het zeer ruime aanbod van Aquaberg? Bekijk al onze innovatieve oplossingen online. We houden u graag op de hoogte van de ontwikkeling in onze producten. Door u onderaan op onze website in te schrijven voor onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte