Skip to main content

Op zoek naar doucheputten om toe te voegen aan uw assortiment? Of bent u bezig met een renovering en bent u op zoek naar een kwalitatieve doucheput? Bij Aquaberg bent u op het juiste adres! Ons brede assortiment aan doucheputten, afvoerputten en douchegoten heeft voor elke situatie een geschikte afvoer.

De doucheput

De doucheput is de meest voorkomende waterafvoer in de badkamer en dat is niet zonder reden. Doucheputten zijn compact en kunnen tegelijkertijd relatief grote hoeveelheden water afvoeren. Het strakke en compacte ontwerp van een doucheput maakt dat hij netjes is weg te werken in een douchecabine zonder bak of een inloopdouche. Daarnaast neemt een doucheput ook niet veel ruimte in en kan hij goed toegepast worden in kleinere badkamers. Doucheputten zijn vaak ook qua prijs een goede keuze. Vaak zijn ze voordeliger dan andere alternatieven voor de badkamer.

Aquaberg 2030 serie, eenvoudige en perfecte installatie

De Aquaberg 2030 serie bevat de nieuwste innovaties op het gebied van doucheputten. Het voegframe zorgt voor een perfecte en eenvoudige installatie en voorkomt zo lekkage al vanaf de bovenkant. Samen met een vooraf bezande flens, RVS designrooster en de in hoogte verstelbare afvoer maakt dit de meest hoogwaardige keuze op het gebied van doucheputten.

Doucheput vs. douchegoot

Doucheputten zijn al jarenlang de keuze voor waterafvoer in de badkamer, maar tegenwoordig worden er ook meer douchegoten gebruikt. Douchegoten zijn vaak groter dan doucheputten en hebben een lange, rechthoekige vorm. Beide afvoergoten hebben hun voordelen en nadelen, maar welke is de beste keus voor u? We zetten de voor- en nadelen van doucheputten en -goten voor u op een rijtje.

Doucheputten

Doucheputten zijn de beste keuze voor grote onderhoudsprojecten, kleine badkamers en een kleiner budget; want doucheputten zijn:

 • Compact. Hierdoor passen ze in elk formaat douchecabine of inloopdouche
 • Voordelig. De lagere prijs maakt ze aantrekkelijk voor grote projecten en kleine budgetten
 • Strak vormgegeven. Met hun ontwerp passen ze in vrijwel elke badkamer.
 • Eenvoudig schoon te maken. Het rooster en de reukafsluiter zijn eenvoudig los te maken voor schoonmaak en onderhoud.

Douchegoten

Douchegoten ogen hoogwaardiger en passen goed bij grotere douchecabines en inloopdouches. Ze kunnen dan namelijk in de volle breedte water afvoeren. Douchegoten zijn ideaal voor nieuwbouw en renovatieprojecten, want douchegoten zijn:

 • Hoogwaardig in uitstraling. De strakke vormgeving geeft een luxe uitstraling aan uw badkamer
 • Breed en langwerpig. Hierdoor passen ze goed in moderne badkamers
 • Gelijk aan de vloer. Hierdoor is het fijner staan en stoot u minder vaak uw tenen
 • Ondiep. Door de geringe diepte kunnen douchegoten gemakkelijk in nieuwbouw- en renovatieprojecten worden toegepast.

Welke afvoergoot voor u relevant is, ligt dus aan wat uw plannen zijn. Bent u een badkamer aan het renoveren en moet er een compleet nieuwe afvoer komen? Dan is een douchegoot wellicht interessant. Bent u met een groot onderhoudsproject bezig en moet u veel afvoergoten vervangen? Dan is een doucheput mogelijk een betere keuze.

De doucheput schoonmaken

Om stankoverlast en onnodige schade te voorkomen is het belangrijk om met regelmaat de doucheput schoon te maken. Dit is gelukkig vrij gemakkelijk te doen. Aquaberg doucheputten zijn namelijk bijna geheel uit elkaar te halen. Het rooster en de reukafsluiter zijn gemakkelijk los te maken, waardoor u snel toegang tot de afvoer heeft. Door de reukaflsuiter en het rooster grondig schoon te maken is de meeste stank al snel verdwenen. De afvoer zelf kan ook nog schoongemaakt worden met bijvoorbeeld een ontstopper.

Een doucheput vervangen

Een doucheput vervangen kan een vervelende klus zijn. Zeker in oudere huizen is het soms onduidelijk wat er onder de bovenste cementlaag zit. Het is dan ook fijn dat wanneer het moet gebeuren het ook daarna jaren mee kan gaan. Met de doucheputten van Aquaberg kunt u er zeker van zijn dat u voor kwaliteit kiest. Met onze 2030 serie kunt u heel eenvoudig een nieuwe doucheput plaatsen en kunt u ook beter de afvoer waterdicht maken. Bij Aquaberg is het ook mogelijk om losse onderdelen van doucheputten te bestellen. Mochten er dus onderdelen zoekraken of kapot gaan tijdens de bouw hoeft u niet direct een complete doucheput te bestellen.

Met de onderdelen-service van Aquaberg kunt u een:

 • Doucheput deksel vervangen
 • Doucheput rooster vervangen
 • Reukafsluiter vervangen
 • Bestaande doucheput vervangen of renoveren

De renovatieput: een nieuwe doucheput op een bestaande vloerput

Is uw doucheput aan vervanging toe, maar is de vloerput nog in goede staat? Dan is een renovatieput een mooie oplossing. Deze afvoerputten kunnen namelijk op bestaande vloerputten worden geplaatst. Hierdoor hoeft u niet de bestaande vloerput uit de vloer te halen, wat vaak een vervelende klus is. De renovatieput kan gewoon over de bestaande put heen geplaatst worden.

Doucheputten en doucheput-onderdelen bestellen bij Aquaberg

Als u doucheputten wilt bestellen zijn doucheputten van Aquaberg een ideale optie. Aquaberg doucheputten zijn te vinden bij erkende dealers door het hele land. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of vind een erkende dealer bij u in de buurt.