Skip to main content

Een waterslot is een essentieel onderdeel van een hoogwaardige afvoer. Met een waterslot zorgt u er namelijk voor dat nare geurtjes uit het riool zich niet in de ruimte verspreiden. Het waterslot zorgt ervoor dat er een laagje water in  de afvoer blijft staan. Dit laagje water dient als een afdeklaag van het riool en houdt ongewenste geurtjes tegen. Hierdoor zal er in de ruimte altijd een behaaglijke geur zijn!

Soorten watersloten

Watersloten zijn er in verschillende vormen en in verschillende maten. Daarnaast zijn er ook nog variaties op het standaard waterslot. Elk met een eigen kracht. Elk waterslot in ons assortiment is gemaakt van hoogwaardig RVS. We gaan de variaties hieronder kort langs.

Standaard waterslot

Het standaard waterslot wordt het meest gebruikt. Dit waterslot zorgt voor een vlotte afvoer met een goede geurafsluiting. Daarnaast is dit waterslot ook het vriendelijkst qua prijs. Zoekt u naar een degelijk waterslot zonder al te veel extra’s dan is een standaard waterslot een goede keuze.

Tweedelig waterslot

Een tweedelig waterslot is in essentie hetzelfde als een standaard waterslot. Alleen is dit waterslot uitgevoerd in twee delen. Hierdoor is een tweedelig waterslot makkelijker te demonteren en dus ook makkelijker schoon te maken. Als er in uw afvoer regelmatig ook kleine stukjes vuil verdwijnen is het aan te raden om een tweedelig waterslot te gebruiken in uw afvoer.

Waterslot met terugstroombeveiliging

Als er regelmatig water uit uw riool terug naar boven komt is een waterslot met terugstroombeveiliging aan te raden. Dit waterslot houdt opkomend water tegen en zorgt er dus voor dat er minder wateroverlast is. Dit waterslot is echter niet te gebruiken met onze roosters uit de Copenhagen lijn.

Brandvrij waterslot

Een brandvrij waterslot is aan te raden om te gebruiken in grotere complexen. Bij brand kunnen afvoerleidingen namelijk gaan werken als schoorsteenkanalen. Om brand- en rookoverlast te beperken heeft een brandvrij waterslot een kegel van RVS met daarin een brandvrije pasta. Als het waterslot een temperatuur bereikt van 125°C valt de kegel in de afvoer en sluit hij deze af. De pasta zet vervolgens uit en maakt de afsluiting luchtdicht, waardoor vuur en rook zich niet verder door de afvoer kunnen verspreiden. Hierdoor wordt de brandveiligheid van een complex aanzienlijk vergroot.

Toepassingen van watersloten

Watersloten worden voornamelijk in commerciële en industriële gebouwen gebruikt. Door de hoge afvoercapaciteit en duurzame constructie kan er op vertrouwd worden dat het waterslot op een betrouwbare manier en voor een langere tijd zijn diensten zal uitvoeren. Het zal dus ook niet vaak voorkomen dat u een los waterslot zult moeten bestellen. Vaak worden ze bij de bouw geïnstalleerd en gaan ze jaren mee. Het kan wel zijn dat tijdens het (ver)bouwen een waterslot kwijtraakt of dat er na meerdere jaren van slijtage een waterslot vervangen moet worden. Dan is het natuurlijk handig dat er watersloten los besteld kunnen worden.

Als u op zoek bent naar een waterslot voor in uw douchegoot thuis, dan is een waterslot uit onze collectie mogelijk niet de beste keuze. In de meeste huizen vindt u vaak een reukafsluiter in plaats van een waterslot. De reukafsluiter heeft dezelfde functie als een waterslot, maar is specifiek gemaakt voor gebruik in woonruimtes.

Waterslot bestellen

Als u een waterslot wilt bestellen kunt u eenvoudig via een van onze erkende dealers een waterslot bestellen. Wilt u weten welke dealer het dichtst bij u in de buurt is? Gebruik dan onze ‘Vind een dealer’-functie via onze website. Dan vindt u direct de dichtstbijzijnde dealer. Heeft u al een model waterslot kunnen vinden op onze website? Dan kunt u de specificaties daarvan afdrukken en meenemen.

Vind een dealer bij u in de buurt