Skip to main content

Een gedegen onderhoud van uw vloerput of goot kan flink wat ellende besparen. Opstoppingen zijn te allen tijde ongewenst! Maar ook de materialen zullen daar baat bij hebben. Daarom adviseren wij om geplaatste Aquaberg vloerputten en goten regelmatig schoon te maken. Veel van onze producten zijn zó ontworpen dat het schoonmaken veel efficiënter kan plaatsvinden dan bij andere vloerputten.

In uw doucheruimte adviseren wij om de afvoerput of afvoergoot minimaal 1x per week schoon te maken. Maar natuurlijk geldt voor ruimtes met een intensief (industrieel) gebruik, dat het schoonmaken van dit onderdeel tot de dagelijkse routine moet behoren.

Hiervoor gaat u als volgt te werk:

  1. Verwijder alle losse onderdelen en het grovere vuil uit uw afvoerput of goot
  2. Leeg de vuilvangkorf of emmer, indien aanwezig
  3. Demonteer eventueel het reukslot met de handgreep
  4. Maak de onderdelen schoon met (warm) water en/of een verdund schoonmaakmiddel
  5. Spoel direct na met voldoende water
  6. Plaats alle onderdelen terug

Let op
Chloorhoudende middelen en kalkverwijderaars kunnen schade of putcorrosie aan de afvoerput of afvoergoot veroorzaken. Gebruik schoonmaakmiddelen altijd verdund. Lees altijd de mengverhouding op de verpakking.

Duurzaam omgaan met het milieu
Onze tip is om zuinig om te gaan met schoonmaakmiddelen. Dit is beter voor de afvoerput of goot, beter voor uw portemonnee én ook nog eens beter voor het milieu. Wij raden daarom het gebruik van groene zeep aan. Hierin zijn geen agressieve en bijtende middelen toegevoegd zoals zuren, chloor of ammonia. Bovendien is groene zeep gemaakt van natuurlijke ingrediënten en bijna volledig biologisch afbreekbaar. Deze methodiek van schoonmaken past bij het duurzame gedachtegoed van Aquaberg.