Skip to main content

Voor elk woningproject is een kwalitatieve afvoer van essentieel belang. Als de afvoer niet naar behoren werkt kunnen daar blijvende problemen van komen. Naast de pijpleidingen is ook erg belangrijk om kwalitatieve afvoergoten te plaatsen. Kwalitatieve vloerputten voor de woningbouw zorgen voor een goede afwatering en houden vuil tegen wat de leidingen kan laten verstoppen of zelfs beschadigen.

Vloerput Woningbouw - Badkamer met douchegoot - Aquaberg

Vloerput voor in de woningbouw

Als u voor uw woningbouwproject op zoek bent naar een vloerput zijn er een aantal elementen waar u op moet letten. Het is belangrijk dat u vloerputten heeft van degelijke kwaliteit. Zoals al genoemd was draagt een vloerput bij aan de kwaliteit van het gehele leidingsysteem, dus een kwalitatieve vloerput kan op de lange termijn zich terugverdienen in de onderhoudskosten. Daarnaast is het ook belangrijk dat de vloerputten niet te kostbaar zijn. Zeker in grotere woningbouwprojecten kunnen de kosten snel oplopen als er voor duurdere vloerputten wordt gekozen. Verder is het belangrijk dat de vloerputten beschikbaar zijn in veel verschillende formaten én dat losse onderdelen ook te bestellen zijn.

Vloerput van RVS

Een RVS afvoerput is de meest kwalitatieve optie bij het kiezen van een vloerput. Doordat deze afvoerputten volledig van RVS worden gemaakt zijn ze onderhoudsarm en gaan ze ook lang mee. Het plaatsen van een RVS afvoerput vereist wat meer werk, maar zorgt wel voor een steviger eindresultaat, waar de kans op lekkage nihil is. Het nadeel van RVS afvoerputten is wel dat ze prijziger zijn dan de kunststof varianten en daardoor erg kostbaar zijn als ze grootschalig worden ingezet.

Daarnaast zijn de extra kwaliteiten van RVS afvoergoten vaak voor gebruik in woningen niet nodig. Kunststof vloerputten zijn daarom vaker toegepast in woningbouwprojecten.

Bekijk onze RVS vloerputten

PVC vloerput voor in de woningbouw

In de woningbouw wordt er niet vaak gekozen om vloerputten van PVC te gebruiken. PVC afvoerputten hebben bepaalde eigenschappen die niet tot hun recht komen bij gebruik binnenshuis. PVC is ontwikkeld als flexibel en UV-werend materiaal en is daardoor ideaal voor gebruik buiten of in open ruimtes. Binnenshuis wordt er vaker gebruik gemaakt van ABS bij het maken van kunststof vloerputten. ABS is steviger dan PVC en is ook beter bestand tegen wisselende temperaturen. Daarnaast is een ABS vloerput ook makkelijker te monteren.

De 2030 serie vloerputten van Aquaberg

Voor een strak en perfect dichtend resultaat hebben we de 2030 serie van vloerputten ontwikkeld. Deze bezande vloerput wordt met een innovatief voegframe geleverd waardoor het plaatsen van deze vloerputten gemakkelijker gaat én u ook de vloerput beter kunt afdichten. Zo voorkomt u lekkage al aan de bovenkant en verzekert u zichzelf van een strak resultaat.

Deze vloerputten zijn speciaal ontwikkeld voor de woningbouw en renovaties van woningcorporaties. Doordat deze vloerputten gemakkelijker zijn te plaatsen en ook beter dichtend kunnen worden gemaakt scheelt het bij het plaatsen van een grote hoeveelheid vloerputten flink in tijd én onderhoud.

Meer over de 2030 serie vloerputten

Beschikbare vloerput formaten

Aquaberg vloerputten zijn beschikbaar in veel verschillende formaten. Zo kunt u altijd een passende vloerput vinden bij uw tegels. Populaire maten voor vloerputten, zoals 20×20 cm en 15×15 cm zijn uiteraard beschikbaar, maar in het assortiment vindt u nog veel meer maten. Vloerputten van Aquaberg zijn namelijk beschikbaar in afmetingen van 97×97 mm tot en met 964×497 mm. Ook zijn er vloerputten beschikbaar met een radius van 100 mm tot en met 180 mm. Alle beschikbare formaten vindt u terug in onze categorie met vloerputten

Vloerput en vloerput-onderdelen voor de woningbouw bestellen

Als u vloerputten wilt bestellen voor de woningbouw zijn vloerputten van Aquaberg een ideale optie. Aquaberg vloerputten zijn te vinden bij erkende dealers door het hele land. Daarnaast is het ook mogelijk om losse onderdelen van de vloerputten bij te bestellen. Mochten er onderdelen zoekraken of kapot gaan tijdens de bouw kunt u eenvoudig de benodigde onderdelen bijbestellen zonder dat u een hele nieuwe vloerput hoeft te bestellen. Mocht er later onderhoud worden gepleegd aan het afwateringsysteem kunt u ook makkelijk de benodigde onderdelen bijbestellen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of vind een erkende dealer bij u in de buurt.