Skip to main content

Al het water in huizen, gebouwen en bedrijven moet op een goede manier worden afgevoerd. Van douchewater tot het water in de keuken, van het WC-water tot het restwater bij de verschillende wasbakken. In de horeca branche en in de keukens van grote bedrijven en instanties wordt veel gebruik gemaakt van een afvoerput in de keuken om zo overtollig water af te voeren. Ook kan men kiezen voor een keukengoot.

Niet iedere afvoerput of keukengoot is geschikt voor de horeca of snackbar. Dat heeft alles te maken met hygiëne, capaciteit, belastbaarheid en afmetingen. Het water wat in de keuken vrijkomt, hoort allemaal via de afvoerput in het afvoersysteem terecht te komen. De afvoerput of keukengoot moet dan ook geschikt zijn voor de watercapaciteit die in uw fastfood keuken vrijkomt. Een afvoersysteem en een afvoerput die goed bij uw situatie passen, voorkomen problemen.

Aquaberg_keuken_afvoerput

De functie van een afvoerput in de horeca

Veel van de afvoerputten en keukengoten van Aquaberg zijn geschikt om in de keuken of in de horeca te plaatsen en gebruiken.  Onze afvoerputten staan garant voor een bovengemiddeld aantal jaren zorgeloos gebruik. De keukengoten worden toegepast in de snackbar maar ook in de fastfood keuken. Maar… heeft u ook daadwerkelijk een afvoerput of keukengoot nodig? 

U kunt zich voorstellen dat in een grote keuken van bijvoorbeeld een ziekenhuis of in een restaurantkeuken waar wordt gekookt en wordt afgewassen veel (vuil)water vrijkomt. Dit water komt onvermijdelijk ook op de vloer terecht en moet worden afgevoerd. De horeca afvoerput of keukengoot wordt met name gebruikt in grotere keukens, maar ook in kleinere keukens en (particuliere) (bij)keukens kan een vloerput voordelen opleveren. Een afvoerput maakt het werk in de keuken gemakkelijker en veiliger.

De keuken afvoerput voor de horeca

In een grote keuken lopen vaak veel werknemers rond. Een afvoerput of keukengoot voert (vuil) water van het vloeroppervlak af en draagt bij aan een veilige werkomgeving. Bij de aanschaf van de keuken vloerput zijn een aantal dingen belangrijk: de hoeveelheid water wat afgevoerd moet worden, de belasting en het vermogen van het rooster, de locatie van de afvoerput en bijvoorbeeld de hygiënische eigenschappen, antislipwaarde en brandbeveiligingseisen. 

De keuken afvoerput voor particulieren

Heeft u in huis te maken met veel (vuil)water op de vloer van uw keuken of bijkeuken? Dan kunt u ook als particulier gebruik maken van de keuken afvoerput. We snappen dat u het design en de eigenschappen van deze put belangrijk vindt, zeker in uw keuken. Daarom hebben we veel verschillende modellen afvoerputten beschikbaar. 

De RVS horeca afvoerput

De horeca afvoerputten van Aquaberg zijn gemaakt van roestvast staal (RVS). Dat is natuurlijk niet voor niets. Een RVS afvoerput heeft de volgende voordelen ten opzichte van andere materialen:

  • RVS is een sterk materiaalsoort, waardoor het een lange levensduur kent.
  • RVS is gemakkelijk bewerkbaar, waardoor er talloze mogelijkheden zijn in ontwerp en productie. 
  • RVS is een materiaalsoort wat zeer gemakkelijk en goed te reinigen is. Zeker bij een afvoerput voor in de keuken is dit een groot voordeel. De Aquaberg RVS horeca afvoerputten hebben een hoogwaardige afwerking. Dit maakt dat onder andere vuil niet wordt vastgehouden door het materiaal. 
  • RVS is roestvast en bestand tegen (eventuele) weersinvloeden.

De bovengenoemde voordelen hebben met name te maken met levensduur en functionele eigenschappen. Naast deze voordelen hebben RVS afvoerputten een luxe uitstraling, waardoor ze fraai zijn om te zien.

Aquaberg Business Line vloerput 177011

Aquaberg Business Line vloerput 177011

Een keuken afvoerput kopen, waar moet u op letten?

Het kopen van een afvoerput lijkt wellicht niet zo ingewikkeld. Dat hoeft het ook niet te zijn, maar u bent er misschien al wel achter gekomen dat er toch wel veel mogelijkheden zijn. Aan de hand van drie verschillende pijlers vertellen we u wat belangrijk is bij de aanschaf.

1. Kwaliteit: een belangrijke pijler is de kwaliteit van de afvoerput. Een kwalitatief hoogwaardige keuken afvoerput zorgt dat het water zo efficiënt mogelijk wordt afgevoerd, zorgt voor een hygiënische ruimte en verbetert de veiligheid. 

2. Functies en capaciteit: voor u overgaat tot de aanschaf is het belangrijk om te weten met welke watercapaciteit u te maken heeft, op welke plaats de afvoerput moet komen, welk formaat u nodig heeft, welke aansluiting u nodig heeft en wat eventueel aanvullende wensen zijn omtrent functionaliteiten.

3. Design: op basis van de kwaliteitseisen, de benodigde functies en de benodigde capaciteit kunt u een eerste selectie maken. Vervolgens komt de vraag op: welk design vind ik mooi? Welk design past er bij de ruimte?

Service_EvertWillem_Pc_1500px

Een horeca afvoerput van Aquaberg

De horeca afvoerputten van Aquaberg doen waar ze voor gemaakt zijn: al het water afvoeren zonder lekkages. Kwaliteit staat voorop bij ons hele aanbod. 

Aquaberg staat voor hoge kwaliteit

Bij Aquaberg staan innovatie en kwaliteit altijd centraal. Zo is de keuken afvoerput van Aquaberg gemaakt van één stuk diepgetrokken RVS Aisi 316. De afvoerbuis wordt speciaal gesoldeerd met specifiek zilver. Allemaal om de verbinding zo sterk mogelijk te houden, zonder lasnaden. Niet voor niets staan onze putten garant voor een bovengemiddeld aantal jaren zorgeloos gebruik.

Maten, vormen en varianten

Iedere horecagelegenheid, iedere keuken kan vragen om een andere maat, een andere vorm en een andere variant. In het Aquaberg assortiment vindt u deze variaties:

Daarnaast vindt u in ons assortiment afvoerputten die wel of niet in hoogte verstelbaar zijn. Wilt u graag meer weten over de producten van Aquaberg? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!

Aquaberg_horeca_keuken