Skip to main content

Bent u gecharmeerd van een badkamer met inloopdouche? Ruimtelijk, stijlvol én functioneel. In dit artikel vertellen wij u alles wat u moet weten over een badkamer met inloopdouche en de verschillende soorten afvoeren. Zo leggen wij u het verschil uit tussen een douchegoot en een doucheput en laten wij u de verschillende soorten afvoeren zien.

Een badkamer met inloopdouche

Een inloopdouche is een fijne toevoeging aan de badkamer. Veel mensen vallen voor de open uitstraling van een inloopdouche. U hoeft namelijk geen deur te openen om de douche binnen te lopen. Een badkamer met inloopdouche brengt daarnaast vele voordelen met zich mee. Zo geeft dit type douche een moderne en ruimtelijke uitstraling aan uw badkamer, biedt een inloopdouche een zee van ruimte en is eenvoudiger in onderhoud en reiniging.

Badkamer met inloopdouche; kiest u voor een douchegoot of een doucheput?

Meestal wordt ervoor gekozen om een inloopdouche direct op een tegelvloer te plaatsen, maar een inloopdouche met een douchebak is ook een optie. Welke optie u ook kiest de afvoer van een inloopdouche is erg belangrijk. Kiest u bijvoorbeeld voor een douchegoot of een doucheput? Wij helpen u graag op weg en hebben de kenmerken van de verschillende waterafvoeren op een rijtje gezet.

De kenmerken van een douchegoot

Douchegoten zijn de absolute trend van dit moment. Het is een hoogstaand, hoogwaardig alternatief voor een doucheput in de badkamer. Benieuwd naar de kenmerken van douchegoten

  • Design: Een douchegoot heeft met zijn langwerpige vorm een stijlvolle en strakke uitstraling. In een badkamer met inloopdouche komt een douchegoot goed tot zijn recht.
  • Eenvoudig te reinigen: De onderdelen zijn gemakkelijk uitneembaar en de douchegoot is gemaakt van onderhoudsvrij roestvast staal waardoor deze eenvoudig te reinigen is.
  • Gelijkvloers: Een douchegoot wordt op dezelfde hoogte geplaatst als de tegelvloer. Dit zorgt niet alleen voor een mooie uitstraling, maar het voorkomt ook dat je je tenen stoot tijdens het douchen.
  • Complete oplossing: Douchegoten zijn voorzien van stelmogelijkheden en worden inclusief installatiemateriaal en waterbestendig tape geleverd.

De kenmerken van een doucheput
De doucheput is de meest voorkomende afvoer voor een inloopdouche. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten, vormen, kleuren en afmetingen. Benieuwd naar de kenmerken van doucheputten

  • Compact: De doucheput is een stuk compacter dan de douchegoot. Aquaberg heeft doucheputten in verschillende maten variërend tussen de 10 en 20 cm.
  • Design: een doucheput is niet alleen verkrijgbaar in verschillende vormen, maar ook in verschillende soorten en materialen. Zo is er altijd wel een doucheput die aansluit bij uw badkamer.
  • Voordelig: Doucheputten zijn meestal een goedkopere keuze dan douchegoten. Afhankelijk van uw budget kan de keuze daarom op een doucheput vallen.

De verschillende vormen douchegoten en -putten voor een inloopdouche

Een badkamer met inloopdouche kunt u in veel verschillende stijlen creëren. Denk hierbij aan een luxe badkamer met inloopdouche, industriële badkamers of goedkope badkamers. Afhankelijk van de stijl die u gekozen heeft, zijn douchegoten en doucheputten verkrijgbaar in verschillende vormen. Voor een speels effect zijn er ronde doucheputten, voor een luxe badkamer zijn er langwerpige douchegoten en voor een neutraal effect zijn er vierkante doucheputten. Ontdek de verschillende vormen doucheputten die Aquaberg te bieden heeft.

De verschillende soorten douchegoten en doucheputten voor een badkamer met inloopdouche

Welk design past er bij de gewenste uitstraling van uw badkamer met inloopdouche? U heeft de keuze uit verschillende designroosters, een tegelput, een strakke RVS bovenzijde of een RVS rooster met brede of smalle sleufgaten.

Welke afvoer is geschikt voor een badkamer met inloopdouche?

Douchegoten geven uw badkamer met inloopdouche een prachtige uitstraling. Afhankelijk van de stijl van uw badkamer kiest u een doucheput die daarbij aansluit. Wilt u een opvallende doucheput? Dan is een doucheput met een rooster een optie. Kiest u voor design? Dan is een gesloten douchegoot of een douchegoot met een strakke rvs bovenzijde een goede keuze. Wilt u de doucheput het liefst zo min mogelijk zichtbaar? Dan kunt u kiezen voor een tegelput, De doucheput wordt dan weggewerkt in een tegel.

Advies nodig?

Wilt u graag meer informatie over de douchegoten of doucheputten van Aquaberg? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!