Skip to main content

Gaat u op korte termijn uw badkamer verbouwen? Dat kan een lastige opgave zijn, zeker als u hier nog geen ervaring mee heeft. Zo dient u rekening te houden met de indeling, de kosten en de stijl van de badkamer. Maar, vergeet ook vooral niet de aanleg van de elektriciteit en de afvoer van water. Hierover vertellen we u graag verder in deze blog.

Badkamer verbouwen; hier moet u op letten

Bent u zich momenteel aan het voorbereiden op een badkamer renovatie of verbouwing? Lees dan zeker verder. Wij hebben een stappenplan opgesteld zodat u na het lezen van deze blog precies weet waar u op moet letten bij het verbouwen van uw badkamer. Verder in dit artikel zullen wij de onderstaande stappen verder uitlichten om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw nieuwe badkamer. Bekijk ons stappenplan voor het verbouwen van uw badkamer hier: 

  1. Inspiratie en stijl bepalen
  2. Budget bepalen
  3. Materialen uitzoeken
  4. Aandacht voor de waterafvoer 

Blog badkamer verbouwen | Aquaberg

Badkamer verbouwen; inspiratie en stijl bepalen

Voordat u begint met het uitzoeken van de benodigde materialen is het handig om inspiratie op te doen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als het gaat om badkamer stijlen, indelingen en het niveau van luxe. Breng een bezoek aan een showroom, scroll door Pinterest, blader door tijdschriften of vraag eens aan uw buurman of buurvrouw of u hun badkamer mag bekijken. Ga op ontdekkingstocht en laat u inspireren. Wat heeft uw voorkeur? Een moderne badkamer, industriële badkamer of misschien wel een luxe badkamer die van alle gemakken voorzien is? Behoudt u de huidige badkamer indeling of kiest u een andere indeling? Zorg dat u in deze fase van de badkamer verbouwing de stijl en indeling van uw droom badkamer bepaald.

Blog badkamer verbouwen | Aquaberg

De kosten voor het verbouwen van een badkamer

De volgende fase is waarschijnlijk het minst leuke onderdeel van een badkamer verbouwing, maar zeker niet onbelangrijk. Het is verstandig om vooraf het budget te bepalen en houdt hierbij rekening met de stijl van de badkamer. Wees realistisch. Als u voorkeur uitgaat naar een luxe badkamer, dan zult u ook meer moeten investeren. Voor een basis badkamer met behoud van indeling bent u ongeveer tussen de 5.000 en 10.000 kwijt inclusief materialen en montage. De prijs voor een luxe badkamer ligt tussen de 10.000 en 20.000 inclusief materialen en montage. Afhankelijk van uw wensen bent u meer of minder kwijt voor een badkamer verbouwing.

De kosten zijn uiteraard ook afhankelijk van of u de verbouwing zelf gaat uitvoeren of dat u van plan bent dit uit te besteden.

Blog badkamer verbouwen | Aquaberg

Het uitzoeken van de juiste materialen

U heeft de stijl van uw badkamer bepaald en weet welk budget beschikbaar is voor de badkamer verbouwing. Nu kunt u aan de slag met het uitzoeken van de juiste materialen. Denk hierbij aan het bepalen van het juiste sanitair, zoals: het toilet, een bad, een douche en een wastafel. Gaat u voorkeur uit naar een inloopdouche of heeft u liever een douchebak? En wilt u liever een enkele wastafel of heeft u voorkeur voor een dubbele wastafel? Als u de oude tegels vervangt voor nieuwe badkamertegels, dan is dit hét moment om ook de nieuwe badkamertegels te selecteren.

Blog badkamer verbouwen | Aquaberg

Besteed aandacht aan de waterafvoer

Over deze stap bij de badkamer renovatie kunnen wij als waterafvoer specialist u alles vertellen. Een goede waterafvoer is essentieel voor een nieuwe badkamer. Als het water niet goed weg loopt in uw douche, bad, toilet of wastafel dan kunt u daar veel problemen van ervaren. Om te voorkomen dat het water niet weg kan lopen adviseren wij om leidingwerk door een professional uit te laten voeren. Een essentieel onderdeel voor het afvoeren van water zijn douchegoten en afvoerputten. Niet alleen zijn douchegoten en afvoerputten essentieel voor de afvoer van water, maar ze bepalen mede het design van uw sanitair.

Douchegoten

Douchegoten zijn een modern en stijlvol alternatief voor in de badkamer. Het water stroomt via een langwerpige strook direct de afvoer in. Laat uw douchegoten aansluiten bij de gewenste badkamerstijl. Bij Aquaberg heeft u de keuze uit drie verschillende designroosters: een tegelgoot, een strakke RVS bovenzijde of een RVS rooster met brede of smalle sleufgaten.

Inspiratie nodig? Bekijk ons assortiment douchegoten hier. Meer informatie over douchegoten? In dit artikel leggen we alles uit over de douchegoot.

Afvoerputten

Afvoerputten van Aquaberg zijn verkrijgbaar voor verschillende toepassingen en in diverse uitvoeringen. Van kwalitatief hoogstaande doucheputten tot stijlvolle tegelputten of vloerputten. De tegelputten van Aquaberg zijn speciaal ontwikkeld om naadloos in het tegelwerk van uw sanitaire voorziening op te gaan. Onze tegelputten passen daarom uitstekend in een moderne badkamer. Ook aan de hygiëne heeft Aquaberg aandacht besteed. Zo zijn de meeste doucheputten voorzien van reuksloten mét handgreep waardoor het relatief eenvoudig is om de doucheput te reinigen.

Inspiratie nodig? Bekijk ons assortiment afvoerputten hier.

Advies nodig?

Wilt u graag meer informatie over de douchegoten of afvoerputten van Aquaberg? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!