Skip to main content

Duurzaamheid en duurzaam ondernemen, staan bij Aquaberg hoog in het vaandel. Bij duurzaam ondernemen, komt een hoop kijken. “Duurzaamheid begint bij ons bij het moraal, we denken graag mee met onze klanten en leveranciers. We vinden het belangrijk om na te denken over hoe het ‘nog beter’ kan. We doen er alles aan, om onze producten zo duurzaam mogelijk te produceren, te verpakken en te leveren.”

Een vloerput die met gemak vijftig jaar meegaat

Aquaberg ontwikkelt al ruim vijftig jaar vloerputten. De kwaliteit van onze producten is groot en zorgt ervoor dat een vloerput met gemak vijftig jaar meegaat. Daarnaast leveren wij losse onderdelen, die uitwisselbaar zijn en passen op iedere Aquaberg vloerput. Dat is duurzaam, omdat niet de hele put vervangen dient te worden, maar vaak alleen een onderdeel. Dat scheelt de eindgebruiker veel geld en is vele malen beter voor het milieu. Wij denken vanuit het moraal dat een onderdeel vervangen beter is, dan een volledig nieuwe vloerput plaatsen.

Naast dat een vloerput van Aquaberg duurzaam is, omdat hij tientallen jaren meegaat, denken wij ook goed na over het materiaalgebruik van alle los te verkrijgen onderdelen. Ons advies speelt een belangrijke rol in duurzaam ondernemen. Zo leggen we eindgebruikers graag uit, hoe zij een vloerput op een duurzame manier onderhouden en welke onderdelen er nodig zijn, wanneer de vloerput na al die jaren niet meer functioneert.

Transport en productie in en rondom onze vestigingsplaats

Een belangrijk onderdeel binnen ons ondernemerschap, dat invloed heeft op duurzaamheid, is de productie. 90 % van onze productie vindt plaats binnen de gemeente van onze vestigingsplaats. Dat voorkomt onnodig veel transport. Toch gaan we verder dan dat. Halflege transporten zijn voor ons uit den boze. Deelleveringen voorkomen wij, door slim te plannen en afspraken te maken met transportbedrijven en de producent.

Daarnaast sparen wij lege emballage op en zorgen ook bij het retourneren van recyclebare emballage en verpakkingsmaterialen, dat er geen halfvolle transporten vertrekken. Plasticverpakkingsmaterialen, proberen wij zoveel mogelijk te hergebruiken. Plasticverpakkingsmateriaal dat wij zelf niet hergebruiken, wordt gerecycled. Hetzelfde geldt voor de kartonnen dozen, waarin wij onze producten geleverd krijgen. We maken enkel gebruik van duurzaam en gerecycled karton. Alle dozen, waarin wij onze producten verpakken, zijn voorzien van een duurzaam keurmerk.

De renovatieput als duurzame optie voor badkamerrenovatie

Het grote voordeel van Aquaberg renovatieputten, is gemak voor de installateur. Wanneer de riolering en de bestaande doucheput in een oude badkamer nog in goede staat zijn, is het meestal mogelijk om over de oude vloer heen te tegelen. Het is in dit geval wel van belang dat de originele douchevloer ook vlak en waterdicht is. Na het tegel over tegel toepassen van de nieuwe vloer, ontstaat een hoogteverschil. De originele put komt lager te zitten dan de vloer. Een renovatieput van Aquaberg lost dit hoogteverschil op een praktische manier op.

De oude vloerput hoeft in dit geval dus niet verwijderd te worden. De renovatieput maakt het mogelijk om over de bestaande tegels heen te tegelen. Dit scheelt een hoop breek- en sloopwerk. Een renovatieput heeft daarnaast een duurzaam karakter, omdat de originele vloerput vaak nog jaren mee kan en om die reden niet verwijderd hoeft te worden.

Voor iedere renovatie een passende en duurzame oplossing

Dat de renovatieputten van Aquaberg in bijna iedere situatie toepasbaar zijn, bewijst een tevreden klant. De klant nam contact op met Aquaberg voor advies. De badkamer was sterk verouderd en diende grondig gerenoveerd te worden. De oude tegels werden verwijderd en een renovatieput was nodig om de nieuwe tegelvloer aan te leggen.

Alleen wist de vrouw niet hoe ze dit moest aanpakken. De situatie leek in haar ogen uitzichtloos. Wij vroegen haar, om ons foto’s van het project toe te sturen met een korte omschrijving van de situatie. De bedoeling was om het oude formaat tegels terug te plaatsen. De tegels hebben een formaat van 20×20 en waren circa 6 mm dik. De vrouw vroeg ons om mee te denken, hoe ze het ontstane hoogteverschil kon overbruggen.

Na het beoordelen van de foto’s, stuurden we als service onze RVS renovatieput met stankafsluiter toe. De vrouw reageerde zeer snel, dat ‘het putje’ perfect paste. Na een aantal mailtjes met ons advies, is het gelukt om de badkamer op een duurzame manier te renoveren. De klant was erg blij met het resultaat en dankbaar voor onze servicegerichtheid.

Op de onderstaande foto ziet u een foto van het hierboven genoemde renovatieproject.

Duurzaam ondernemen, begint bij onszelf

Door duurzaam te produceren, op een duurzame manier mee te denken met de wensen van gebruikers en door duurzaam te leveren, bereiken we al veel. Toch gaan we een stap verder dan dat, omdat we vanuit een moreel oogpunt een bijdrage willen leveren aan een schonere wereld. Dat begint naar onze mening bij onszelf. In ons pand nemen we dan ook de nodige duurzame maatregelen. Zo zetten we de verwarming in het magazijn niet onnodig aan. En zorgen ervoor dat we zo min mogelijk warmteverlies hebben, tijdens leveringen.

Daarnaast zijn we in gesprek met een architect, om ons pand volledig te verduurzamen en goed te isoleren. De grote, duurzame verbouwing van ons pand, willen wij in de nabije toekomst gaan realiseren.

Een adviserende rol

Vanuit moreel oogpunt, vinden wij het ook belangrijk om klanten en toeleveranciers te betrekken bij duurzame ontwikkelingen. Zo geven we graag advies over het duurzaam schoonmaken en onderhouden van onze vloerputten, door bijvoorbeeld geen chloor of andere schadelijke producten te gebruiken, maar te kiezen voor een groene zeep die geen schade toebrengt aan het milieu. Een adviserende rol is voor ons belangrijk, omdat we vinden dat we daarmee een verschil kunnen maken. Daarom blijven wij ons duurzaam ontwikkelen op het gebied van advies, productontwikkeling, materiaalgebruik, productie en levering.

Meer weten over de duurzame vloerputten van Aquaberg of over onze duurzame manier van ondernemen? Neem gerust contact met ons op. We helpen graag!

Bekijk ons assortiment vloerputten