Skip to main content

Regenwater kan voor overlast zorgen in de tuin. Denk aan een tuin die vol plassen staat na een regenbui, het gazon waar kale plekken te zien zijn of een verzakt tuinpad. De afwatering in de tuin is essentieel om deze overlast te voorkomen.

Een afvoerput in de tuin

Bij de aanleg van een tuin wordt het watermanagement nog wel eens vergeten. Water wat buiten echter niet goed wordt afgevoerd kan vervelende gevolgen hebben. 

Een oplossing hiervoor kan de installatie zijn van een afvoerput in de tuin of op de oprit. Door een afvoerput te installeren kunt u zorgen dat het regen- en/of afvalwater goed kan weglopen. De locatie van een afvoerput in de tuin is daarbij erg belangrijk. Wanneer de afvoerput tenslotte hoger ligt dan een groot deel van de tuin, zal het regenwater hier nooit terecht komen. 

Aquaberg | Afvoerput tuin

Een afvoerput bij het terras

Heeft u een terras in de tuin? Ook dan is de afvoer van regen- en afvalwater belangrijk. Wanneer regenwater voor langere tijd in plassen op de terrastegels blijft liggen, kan dit schade toebrengen aan de tegels. Denk aan het ontstaan van waterkringen. Door een goed waterafvoersysteem aan te leggen bij het terras kunnen dergelijke oneffenheden worden voorkomen.

Er zijn aantrekkelijk vormgegeven afvoerputten beschikbaar die zorgen dat uw terras, zelfs na een stevige regenbui, weer snel droog is.

Aquaberg_vloerput_tuin

Een schrobputje voor het terras 

In ons assortiment treft u diverse schrobputten aan. Het schrobputje wordt vaak aangebracht in een stenen of betonnen vloer in de tuin. Een schrobput is voorzien van een soort emmer die vuil en zand opvangt. Hiermee wordt veel vuil in de afvoer of riolering voorkomen.

Het schrobputje wordt veel gebruikt voor het terras.

De installatie van de afvoerput buiten

Wanneer u buiten een afvoerput geïnstalleerd wilt hebben dan is het belangrijk om daarvoor de geschikte plaats te kiezen. Net als dat de afvoer van de douche op het laagste punt wordt geïnstalleerd, dient een afvoerput in de tuin ook op het laagste punt geïnstalleerd te worden.

Een veel gebruikte locatie voor de afvoerput buiten is onder het buitenkraantje tegen de gevel.

Verschillende tuin afvoerputten

Voor buitenshuis heeft Aquaberg diverse afvoerputten beschikbaar. Het verschil in deze varianten zit in de aansluiting, in de diameter van de aansluiting, in de inbouwdiepte en in de maximale capaciteit die kan worden verwerkt per seconde. 

Welke variant u nodig heeft is afhankelijk van uw buitenruimte, de benodigde aansluiting en uw wensen. Heeft u hier vragen over of wilt u graag advies ontvangen? Neem dan contact met ons op!

Aquaberg_vloerput_tuin_6321

Afvoerputten van Aquaberg

Waarom zou u kiezen voor een afvoerput van Aquaberg? Aquaberg staat 100% voor kwaliteit. We innoveren continu en al onze producten zijn gemaakt van hoogwaardige grondstoffen. 

Aquaberg heeft een groot assortiment afvoerputten voor buiten beschikbaar in diverse uitvoeringen en voor verschillende toepassingen. We voorzien in kwalitatief hoogstaande afvoerputten.