Grondstoffen

Grondstoffen

Uitgebreide keuze in kunststof en roestvaststaal

Aquaberg biedt zowel vloerputten aan van kunststof als van roestvaststaal. Nog altijd geniet roestvaststaal de voorkeur in ruimten waar uiterste hygiëne geboden is, zoals gaarkeukens, ziekenhuizen en laboratoria. Kunststof stelt daar echter als belangrijkste voordelen tegenover: de lagere prijs en de ongevoeligheid voor roestvorming onder zware omstandigheden. Aquaberg biedt diverse keuzemogelijkheden én combinaties aan, voor verschillende toepassingen.

Uit één stuk gemaakt

Zowel de roestvaststalen vloerputten als de roestvaststalen hoogteverstelranden zijn bij Aquaberg, via een speciaal procédé van dieptrekwerk, uit één stuk gemaakt (met uitzondering van Aquaberg 4525, 4630, AquaFente-serie, Blücher Compact- en Domestic serie).

Uniek: Polycarbonaat emmer in RVS vloerput afmeting 200 x 200 mm.

Aquaberg heeft een roestvaststalen vloerput met daarin een emmer van polycarbonaat. Deze hoogwaardige kunststof is minimaal gelijkwaardig aan RVS voor wat betreft de kras- en breukvastheid, met de voordelen van kunststof t.o.v. roestvorming en prijsstelling. De fraai transparante Polycarbonaat emmer doet tevens dienst als reukafsluiter en is hittebestendig tot 100 graden Celsius.

Eersteklas grondstoffen

Alle producten van Aquaberg zijn gemaakt van eersteklas grondstoffen. 
ABS kunststof volgens NEN-EN-ISO 2580-1:2002, PPC volgens NEN-EN-ISO 1873-1:1995, 
PC volgens NEN-EN-ISO 7391-1:2006, roestvaststaal aisi 304 en 316 volgens NEN-EN 10088-2:2005. 
De toegepaste rubbers volgens EN 681-1. 
Alle gebruikte onderdelen zijn volledig recyclebaar.

Perfecte inbouw en aansluitmaten

De in hoogte verstelbare vloerputten beschikken over een roestvaststalen of kunststof opzetstuk welke d.m.v. een rubber afsluitring de mogelijkheid biedt 360° te draaien en tevens kantelbaar is, de kunststof opzetstukken 146 x 146 en 150 x 150 mm zijn tevens horizontaal verstelbaar, zodat er een perfekte aansluiting op de afwerkvloer ontstaat. De aansluitmaten tussen vloerput en afvoerbuis voldoen aan de laagste tolerantie, conform de Europese standaard.

Visueel aantrekkelijk

Doordat alle Aquaberg vloerputten zijn voorzien van hetzelfde roosterontwerp ontstaat één design in natte ruimten.
Alle roosters zijn gemaakt van duurzaam roestvaststaal.

Uitwisselbare onderdelen / los leverbaar

Aquaberg zorgt voor optimale efficiency en voorraadbeperking. De meeste roosters zijn uitwisselbaar binnen dezelfde maatvoering (100 x 100 mm, 146 x 146 mm, 150 x 150 mm en 200 x 200 mm), ongeacht typenummer of materiaalkeuze.
De meeste reukafsluiters zijn uitwisselbaar binnen bovengenoemde maatvoeringen.
Een overzicht van alle onderdelen kunt u hier vinden.

 

 

< terug | afdrukken | tekst | Grondstoffen